ILLATVÁLASZTÓ

Az illatválasztó ami segít neked kiválasztani a hozzád illő illatot, az illatcsalád alapján. A Star Brands Parfüm segít neked, hogy ezzel a módszerrel könnyedén találhass magadhoz illő parfümöt.

Sokszor jelent gondot, egy illat kiválasztása, kiváltképpen ha nem ismered a szóban forgó parfümöt. Ebben lehet számodra segítség, az illatcsalád szerint kiválogatott termékek sora. Az Illatválasztó módszerrel könnyedén megtalálhatod azt a parfümöt ami a személyiségedhez a leginkább illő, illetve az évszaknak, vagy épp a hangulatodnak lehet a leginkább megfelelő. A családok tagjai folyamatosan bővülnek, ami az adott parfüm karakterisztikájának megfelelően bekerül valamelyik csoportba, illetve a tőletek kapott jelzések alapján is bővítjük ezeket. Ebben a témában is szívesen vesszük a visszajelzéseiteket, hisz ezzel sokaknak segíthetünk hogy megtalálják, a legjobb illatot.

ILLATCSALÁDOK SZERINTI CSOPORTOSÍTÁS

Virágos: virágok illatából álló kompozíció. Közkedvelt kombináció a narancsvirág, a bazsarózsa, a narancsvirágolaj és a frézia. Olyan virágos illatot is létre lehet hozni, amelyben egy virág illata dominál, például a rózsáé.

Gyümölcsös: bármilyen gyümölcsről is legyen szó, legyen az málna, alma, grépfrút vagy citrom, a gyümölcsös illatok friss és nőies hatást nyújtanak

Orientális: az orientális illatok legmarkánsabb összetevője az ámbra. Általában édes és meghitt hatást keltenek, rendkívül közkedvelt illatok. Sok esetben társítanak jegyeihez tonkababot és vaníliát.

Fűszeres / Fás: ezek az illatok körbeölelik a viselőjüket. Fűszeres válfajaik gyakran tartalmaznak dohányt, fahéjat, szantálfát, cédrust vagy friss gyömbért. A fás – fűszeres illatok népszerű összetevője a pacsuli.

AZ ILLATOK BESOROLÁSA ÉS TÍPUSAI

Eau de Cologne: Az eau de cologne elnevezés általában alacsony, cc. 3%-os koncentrációjú parfümöt jelent. Ideális választás meleg nyári napokra.

Eau de Toilette: az eau de toilette 3-8%-os koncentrációjú, könnyedebb parfümfajta. Illata frissítő, érezhető órákon át, de nem tart egész nap. Használata inkább tavaszra és nyárra ajánlott.

Eau de Parfum: az eau de parfum az egyik leggyakoribb és legnépszerűbb parfüm koncentráció, mely alapjegyből, szívjegyből és fejjegyből tevődik össze és 10-30% között parfümolaj tartalommal bír. Illata órákig tart, az alap illatjegyek akár 24 órán át is, így igen alkalmas egész napi használatra. Használata: permetezze a ruhájára és a hajára.

Parfum: A parfüm tartalmazza legmagasabb koncentrációban a parfümolajat. Alapjegyből, szívjegyből és fejjegyből álló elegye fokozatosan bontakozik ki, így egész nap tart. Használata: csöppentsen/permetezzen belőle a csukló belső részére.

ILLATOK ÖSSZETÉTELE

Kompozíció: több parfüm-jegyből vagy összetevőből álló, egyedülálló illat-kompozíció.

Fejjegy: amikor megszagolunk egy illatot, először a fejjegyében találó összetevőket érezzük. Ezek általában markáns illatok, amelyek gyorsan elpárolognak. 

Szívjegy: a szívjegyben található komponensek tovább megmaradnak, mint az alapjegy összetevői, de kevesebb ideig érezhetőek, mint a fejjegy tagjai. Általában a virágos vagy a zöld illatkomponensek közül kerülnek ki: például rózsa vagy levendula.

Alapjegy: az alapjegy a parfüm leghangsúlyosabb része. A szívjegy és a fejjegy teremti meg az illat fő hangulatát és stílusát, míg az alapjegy általában csak 30 perc eltelte után érezhető. A pézsma az egyik legnépszerűbb alapjegy.

AZ ILLATVÁLASZTÓ A MENÜBEN MINDIG ELÉRHETŐ !

Illatválasztó a menüben
Illatválasztó a menüben
Édes Illatok
Virágos Illatok
Fűszeres Illatok
Orientális Illatok
Gyümölcsös Illatok
Púderes illatok
Friss Illatok
Elegáns illatok